Dacă te-ai gândit deja să faci videochat și ai mai căutat informații despre această meserie, probabil că acum rețelele tale sociale sunt invadate de reclame ale diferitelor studiouri. Și poate ai observat deja că multe dintre ele sună prea bine ca să fie adevărate.
Videochatul este o meserie bănoasă și cu multe satisfacții. Mai ales în România, este adevărat că făcând videochat poți câștiga într-o lună cât alții în trei. Dar asta nu înseamnă că toate poveștile pe care le vezi în reclame sunt reale.
O bună parte din informațiile care se promovează despre videochat nu conțin decât un sâmbure de adevăr, iar restul sunt doar strategii de marketing. De aceea ne-am gândit că un articol care să te învețe cum să deosebești un anunț real de unul fals te va ajuta în a alege din prima un studio de videochat bun care se potrivește la fix cu cerințele tale.

3 Semnale de alarmă după care ar trebui să-ți dai seama că un anunț de videochat este fals

#1 Aceeași fată în toate reclamele, dar cu nume diferite

Este normal ca fiecare studio de videochat să-și promoveze cele mai bune modele și să le folosească în materialele de promovare. De asemenea, pentru că este vorba de marketing, iar marketing-ul înseamnă la urma urmei realizarea unei povești frumoase, la fel de normal este ca modelului ce apare în majoritatea reclamelor unui studio să i se aleagă un nume sau o poreclă care o reprezintă.
Pe de altă parte, când vezi în patru, cinci sau chiar mai multe anunțuri ale aceluiași studio aceeași fată, interpretând același caracter, dar întotdeauna cu un nume diferit, trebuie să-ți dea de gândit cu privire la ceea ce promovează studioul. Confidențialitatea și protejarea datelor personale ale modelului respectiv este una, dar inducerea în eroare a audienței este cu totul altceva.
Aceste mici omisiuni ar trebui să te facă să realizezi că ai de-a face cu un studio care pune mai mult accent pe impactul unei singure reclame decât pe relația construită cu modelele sau clienții săi până acum. Dacă procedează astfel considerând că nimeni nu va observa această scăpare, cu siguranță acest lucru se va reflecta și în relația cu tine.

#2 Plata la angajare sau bonusuri la semnarea contractului

Cu excepția cadourilor de la familie, de câte ori ți s-a întâmplat să primești bani doar pentru o semnătură? Un vechi proverb asiatic spune că “nimic nu-i mai scump decât lucrurile gratuite” și atunci când ți se spune că va trebui să nu dai nimic în schimbul banilor primiți înseamnă că ar trebui să citești de două ori mai atent clauzele contractului de angajare.
La fel ca orice altă întreprindere, studiourile de videochat sunt companii, orientate spre obținerea de profit. Și de aceea, cu toate că atmosfera din interior pare mai relaxată decât în cadrul unui birou obișnuit, când te plătesc înseamnă că așteaptă ceva în schimb și pe baza contractului pe care îl semnezi te vor face să muncești pentru fiecare bănuț primit.
Nu căuta niciodată studiouri care te plătesc fără să prestezi doar pentru a deveni modelul lor, mai ales dacă nu ai experiență și nu ți-ai format propria reputație pe piață. Caută mai bine studiouri cinstite, precum CamStars Studio, care spun lucrurilor pe nume de la bun început și care atunci când promit bonusuri te fac conștientă de faptul că se vor acorda pe merit doar celor care îndeplinesc o serie de cerințe.

#3 Limita superioară de vârstă

Singura limită de vârstă pe care ar trebui să o impună un studio de videochat este aceea de 18 ani. După 18 ani ești majoră și ai dreptul să prestezi legal orice fel de meserie acceptată de legislația din România. În rest, nu ar trebui să existe niciun fel de limite!
Dacă studioul la care vrei să te angajezi recrutează doar modele cu o vârstă maximă de până la 25-30 de ani, sfatul nostru este să-ți cauți un studio mai permisiv deoarece limite superioare de vârstă nu ar trebui impuse în acest domeniu.
Există două motive pentru care studiourile pot impune limită de vârstă. Pe de-o parte, pentru faptul că imaginea lor legată de frumusețea feminină este una îndoielnică, iar pe de altă parte pentru că preferă tinere fără experiență în piața muncii deoarece sunt mai ușor de controlat și se mulțumesc cu mai puțin. De aceea nu fă compromisuri și nu te angaja la un studio cu cerințe abuzive! Caută un loc unde se promovează libertatea și regulile se limitează doar la cadrul legal și cu siguranță vei fi mulțumită de alegerea făcută!