Unor persoane le este foarte greu să comunice sau să relaționeze cu ceilalți. Timiditatea este o trăsătură de personalitate care este adesea însoțită de temeri și de nesiguranță, o persoană timidă se bucură de obicei de propria sa companie și se închide în sine pentru că așa se simte mai confortabil.
Ești o persoană timidă și cauți strategii pentru a sparge această barieră care te împiedică să comunici și să interacționezi cu ceilalți? Cauți o soluție pentru a putea lucra într-un studio de videochat în București? În cele ce urmează îți vom spune cum să-ți depășești timiditatea și nesiguranța.
Cum să depășești timiditatea extremă și să fii mai sociabilă
Timiditatea în psihologie este definită ca o caracteristică a personalității noastre, ceea ce înseamnă că este o tendință intrinsecă în modul nostru de a fi și de a acționa. Trăsăturile de personalitate pot fi modelate și adaptate mediului nostru.
Timiditatea nu este un lucru rău, dar poate genera dificultăți de adaptare și de relaționare cu ceilalți. Important este să faci eforturi pentru a te adapta mai bine situațiilor date. În felul acesta te-ai putea bucura de o viață lipsă de teama provocată de interacțiunea cu ceilalți.
Este foarte important să îți amintești în fiecare clipă că, dacă vrei să faci videochat fiindcă ai înțeles că este un loc de muncă care îți poate oferi venituri mai mult decât decente, trebuie să comunici. Comunicarea bună este cheia reușitei într-un astfel job.
Cunoaște-ți punctele tari și punctele slabe
Pentru a ști cum să depășești timiditatea și nesiguranța, este important să faci un exercițiu de autocunoaștere  pentru a identifica ce ar trebui să îmbunătățești și care sunt cele mai bune instrumente. Cunoașterea slăbiciunilor nu te face mai vulnerabilă, dimpotrivă, datorită acestui exercițiu, poți ști exact ce atitudini trebuie să schimbi pentru a depăși timiditatea.
Ai încredere în tine și nu vă comparație
De multe ori, timiditatea vine din teama de a  te simți inferioară față de ceilalți. Este posibil să nu poți comunica de teamă să nu spui ceva greșit sau inconfortabil. Ai încredere în tine, cu siguranță poți comunica cu ușurință. Nu este bine să te compari cu alte persoane, fiecare persoană are propriul mod de a se comporta și relaționa cu ceilalți. Este posibil ca o persoană extrovertită să poată comunica mult mai ușor cu ceilalți, însă acest lucru nu înseamnă că este o persoană mai bună decât una introvertită. 
Urmărește obiective mici
Pentru o astfel de schimbare semnificativă a comportamentului, este indicat să stabilești obiective realiste și pe termen scurt. Realizarea unui mic pas îți va crește stima de sine și vei vedea că, într-adevar, vei putea renunța la timiditate și deveni o persoană deschisă, acea persoană de care avem nevoie la CamStars, studioul de videochat de la Universitate.
De îndată ce ne vei cunoaște, vei înțelege că îți oferim șansa de a renunța la timiditate, de a te dezvolta personal, de a comunica și interacționa mai ușor cu ceilalți.
Cum să învingi timiditatea și teama de a vorbi
Timiditatea este adesea însoțită de multe caracteristici și comportamente caracteristice acestui lucru, printre care putem evidenția teama de a vorbi cu ceilalți. Această teamă se caracterizează printr-un sentiment de nervozitate și anxietate în momentul în care trebuie să vorbești cu ceilalți. Frica de a vorbi cu ceilați poate fi produsă de stima de sine scăzută, anxietatea anticipativă, fobia socială sau timiditatea extremă.
Sfaturi și trucuri pentru a-ți pierde rușinea
Iată câteva trucuri pe care le poți pune în practică pentru a depăși situațiile de zi cu zi care generează teamă și nesiguranță:

  • Gestionează anxietatea prin tehnici de relaxare (meditație, respirație, atenție).
  • Începe să gândești pozitiv pentru a lupta împotriva fricii.
  • Fă exerciții pentru a-ți întări stima de sine și încrederea în sine.
  • Fă exerciții de comunicare în fața unei oglinzi.
  • Vino să ne cunoști pe noi, cei de la CamStars. Împreună vom munci pentru ca tu să depășești timiditatea și nesiguranța.

Odată ce vei reuși să te schimbi, drumul spre un stil de viață așa cum dintotdeauna ți-ai dorit va fi cât de lung vei dori tu să fie.
Echipa CamStars va fi alături de tine în orice moment pentru a te ajuta să treci peste orice dificultate. Suntem reali și corecți, promitem doar ceea ce îți putem oferi Vino să ne cunoaștem pentru a te convinge!