Să dormi bine este esențial și nu numai pentru performanța la locul de muncă, ci și pentru a te bucura de viață în general. Lipsa somnului îți poate afecta concentrarea și starea de spirit din timpul ședințelor de videochat. Prin urmare, este important să ai parte de odihnă suficientă când ai un job videochat.

Reține! Când ești obosită, nu ți se schimbă doar comportamentul, ci și aspectul fizic. Ochii tăi arată plictisiți, ai cearcăne și chiar și pielea ta capătă un aspect diferit. Și, dacă lucrezi 8 ore la rând și nu te odihnești suficient, nu vei putea organiza spectacole la fel de atractive, iar următorii tăi s-ar putea plictisi și ar putea să nu te mai urmărească.

De aceea, cel mai bine este să îți creezi anumite obiceiuri care să te ajute să te odihnești cât mai bine posibil înaintea unei ședințe de videochat. Iată, așadar, câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi pentru a te odihni în cel mai bun mod posibil.

Dormi pe o saltea de cea mai bună calitate

Salteaua este principala cauză a durerilor de spate și a lipsei de odihnă. Dacă salteaua pe care dormi nu este de cea mai bună calitate, vei dormi rău și te vei trezi și mai rău.

Este indicat să o schimbi după o anumită perioadă de timp, mai ales dacă a început să se deformeze. Pe de altă parte, trebuie să o aerisești în fiecare zi și să o acoperi cu o husă pentru a o proteja cât mai bine. Specialiștii sunt de părere că, una dintre cele mai bune alegeri, o reprezintă salteaua vascoelastică.

Evită lumina

Crezi sau nu, cel mai bine dormi în perioadele în care nu pătrunde lumină naturală în cameră. Dacă, de obicei, ședințele tale de videochat au loc seara, iar tu dormi mai mult ziua, ai grijă să tragi jaluzelele.

Această opțiune nu este însă în întregime recomandată, deoarece cel mai bun lucru pentru ciclurile de somn este să ne trezim singuri, fără a fi nevoie de un ceas cu alarmă, iar pentru asta este necesar ca lumina zilei să pătrundă în cameră, generând serotonina, care este implicată eliberarea de melatonina. Melatonina este hormonul care reglează somnul. Dacă există puțină lumină, fie că este naturală sau artificială, organismul va secreta mai puțină melatonină, împiedicându-te să te relaxezi cum trebuie și, mai ales, să dormi.

Stabilește-ți un program constant

Pentru a nu perturba ritmul natural al organismului, cel mai bine este să-ți stabilești un program și să-l respecți pe cât posibil.

De fiecare dată când ritmul nostru natural este perturbat, cel mai bine este să încercăm să stabilim o rutină zilnică și să o respectăm pe cât posibil. Tuturor ne place să stăm în pat până la ora 12 în ziua noastră liberă, dar asta înseamnă odihnă mai puțină noaptea, fapt care ne afectează organismul.

8 ore de somn

Această teorie conform căreia ziua este împărțită în 8 ore pentru muncă, 8 ore pentru petrecerea timpului liber și 8 ore pentru somn, nu este bună. Conform studiilor realizate de-a lungul timpului, orele pe care ar trebui să le dormim sunt strâns legate de genetica noastră, așa că nu ar trebui să generalizăm și să stabilim un minim de ore pentru toți.

Ar fi bine să înveți să-ți analizezi somnul și să-ți dai seama, în funcție de câte ore dormi, când te simți mai odihnită. 

Acordă atenție alimentației

Cinele copioase și consumul de alimente foarte grele în timpul zilei și, mai ales, după ora 6 sau 7 după-amiază, te pot împiedica să ai parte de un somn odihnitor. Cel mai bine este să iei o cină ușoară și devreme, iar înainte de culcare, să bei un pahar de lapte fierbinte sau o infuzie.

Fă mișcare

Cu cât ești mai obosită, cu atât vei adormi mai repede și vei avea un somn mai odihnitor. Prin urmare, este indicat să faci mișcare în timpul zilei. Nu fă însă exerciții aproape de ora de culcare, deoarece îți vor da energie și nu de asta ai nevoie. În cel mai bun caz, poți face un anumit tip de întindere, exerciții de relaxare sau meditație.

Urmând aceste sfaturi vei putea dormi mai mult și mai bine. Așa, ori de câte ori vei organiza spectacole de videochat, vei fi odihnită și vei putea da tot ce ai mai bun din tine. Iar acest lucru nu va rămâne neobservat. Clienții întotdeauna observă și apreciază un aspect fizic și o stare de spirit de invidiat.