Când vine frigul și zilele se scurtează, nimic nu îți dorești mai mult decât să te întorci acasă, să te îmbraci în haine confortabile și reconfortante și să-ți faci o infuzie caldă cu care poți urmări un serial sau poți citi cartea ta preferată. Ceaiurile și alte infuzii sunt o modalitate perfectă de hidratare în lunile de iarnă, când corpul nostru nu ne cere în mod normal să bem apă la orice oră. În plus, în această lume a infuziilor, există o mare varietate și arome din care să alegi.

Asta înseamnă că, fără a fi nevoie să renunți la aromă, poți profita de numeroasele beneficii care există și care, printre altele, te pot ajuta să ajungi la silueta ideală.

Ceai verde

Ceaiul verde este una dintre băuturile cele mai folosite pentru a slăbi, iar pe lângă faptul că are un gust amărui, are multe avantaje în comparație cu alte băuturi. Fără îndoială, ceaiul verde este unul dintre tipurile de ceai care activează mai repede metabolismul. În plus, compoziția sa îl face un antioxidant foarte puternic care favorizează dispariția țesutului adipos, ceea ce înseamnă că, dacă îl combini cu o alimentație echilibrată și sport, vei reuși să slăbești mai ușor.

 Ceai negru

Un alt ceai bun pentru a putea da un mic impuls metabolismului tău este ceaiul negru, bogat teaflavine, ceea ce înseamnă că odată consumat favorizează eliminarea grăsimilor.

Ceai Mate

Oamenii din Argentina sau Uruguay consumă foarte mult ceai mate tocmai datorită beneficiilor sale multiple. Așa că, dacă vrei să îți accelerezi metabolismul, include-l în dietă, căci nu vei regreta.

Pe de o parte, este un excelent diuretic natural care te ajută să elimini toxinele și să te hidratezi corespunzător. Pe de altă parte, mateina te ajută să stai trează ore în șir, fiind un excelent înlocuitor al cafelei și, de parcă nu ar fi de ajuns, activarea metabolismului îți oferă șansa să scapi mai ușor de kilogramele în plus, bineînțeles, urmând o dietă echilibrată.

Ceai Rooibos

Dacă îți dorești un tip de infuzie care te poate ajuta să slăbești dar să nu îți dea o stare de nervozitate în timpul zilei, nu este nimic mai bun decât un ceai rooibos. Acest tip de ceai provine dintr-un alt tip de plantă și, prin urmare, nu are teină, ci o componentă care ajută la calmarea nervilor și te ajută să te poți odihni mai bine. De asemenea, îți accelerează metabolismul, iar aroma sa dulce și lemnoasă îl face ideal pentru zilele reci.

Ceai oolong

Această varietate de ceai este una dintre cele mai populare și apreciate astăzi și este cunoscută și sub numele de ceai albastru, deoarece se află la jumătatea distanței dintre ceaiul verde și ceaiul negru și are acea nuanță caracteristică când este fiert. Componentele sale, similare celorlalte două, o fac o băutură perfectă pentru accelerarea metabolismului, dar și pentru scăderea colesterolului și controlul digestiilor mai grele.

Ceai alb

Alături de ceaiul verde, ceaiul alb este un alt ceai foarte indicat în curele de slăbire care, datorită uşoarei fermentaţii, este bogat în antioxidanţi, făcând posibilă inhibarea adipogenezei, sau altfel spus, determină eliminarea țesutului adipos. Toate acestea favorizează eliminarea toxinelor și alimentele digerate sunt arse mult mai repede.

Ceai de mere cu scorțișoară

Aceasta infuzie nu necesită vreun anumit tip de ceai. Ingredientul ei principal este mărul și este ideal să începi să o bei având în vedere că iarna și-a intrat în drepturi, deoarece are aroma unui desert delicios dar cu mii de beneficii. Trebuie doar să pui coaja unui măr în apă clocotită și să o lași să tragă toată aroma din coajă, apoi să adaugi puțină scorțișoară. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale ambelor vor accelera metabolismul, te vor hidrata și îi vor da senzația de sațietate.

Acestea fiind zise, îți recomandăm să nu eziți să le încerci pentru a descoperi care ceai îți place mai mult. Apoi, dă șansa ceaiului preferat de a te ajuta să obții silueta cu care vrei să te mândrești. Apropo, facem angajări studio videochat, nu ai vrea să îți lași silueta admirată de cei cărora le place să participe la ședințe de videochat? Devino model la CamStars Studio!