Cu siguranță ai auzit tot felul de povești despre angajările ca model de videochat și probabil acesta este și motivul pentru care citești acum acest articol. Meseria de model de videochat este o meserie controversată și așa cum se întâmplă cu acest tip de meserii întotdeauna cei din jurul tău se vor simți “obligați” să-și spună părerea, de cel mai multe ori neavizată, în legătură cu acest job.
Dar multe din zvonurile pe care le vei auzi nu sunt decât povești create anume pentru a te determina să-ți pierzi încrederea în videochat și ca să fii pregătită să le combați, trebuie să te informezi cât mai bine despre ce presupune o angajare în domeniu. De aceea, îți prezentăm în continuare cinci din cele mai mari dileme legate de angajările în videochat și adevărul despre ele.

Ce se spune despre angajările în videochat și care este adevărul?

#1 Videochatul și prostituția sunt unul și același lucru

FALS! Prostituția presupune să te întâlnești față în față cu o persoană și să prestezi anumite servicii, dar în cazul videochatului lucrurile stau complet diferit. Un studio de videochat respectabil își va încuraja toate modelele să nu dea informații personale clienților pe care îi au și astfel totul se va rezuma la un spectacol în fața camerelor web.
Așa cum actrițele de pe micile ecrane oferă show-uri live sau înregistrate spectatorilor lor, la fel și un model de videochat prestează o activitate artistică pentru audiența sa aflată la sute sau chiar mii de kilometri depărtare.

#2 Videochatul îți afectează viața socială

FALS! Videochatul nu îți afectează viața socială în niciun alt mod față de cum ar face-o un job diferit. Este alegerea ta dacă vrei să spui celor din jur că faci videochat sau nu, iar cel puțin dacă vei alege să colaborezi cu CamStars Studioconfidențialitatea îți este respectată așa cum meriți. Aici nu dezvăluim numele adevărat al modelelor noastre nici măcar față de alte modele și datele lor personale sunt în deplină siguranță. De asemenea, nu publicăm pe site adresa studioului nostru tocmai din dorința de a ne proteja modelele și de a le da libertate deplină în alegerea dezvăluirii informațiilor legate de locul lor de muncă.

#3 Videochatul de acasă este mai convenabil decât cel în cadrul unui studio

Și FALS și ADEVĂRAT în același timp. Depinde de ceea ce înțelegi tu prin convenabil. Dacă vrei să elimini complet timpul pe care îl petreci pe drum de acasă la studio, într-adevăr, să faci videochat de acasă este mai convenabil decât să mergi la studio. Pe de altă parte, dacă iei în calcul timpul pe care trebuie să-l aloci pregătirilor cadrului în care urmează să te afișezi, s-ar putea să descoperi că videochatul la un studio nu este doar mai comod, ci și mai puțin costisitor deoarece nu trebuie să investești nimic în decor.

#4 Este greu să câștigi bani din videochat dacă nu ai experiență

ADEVĂRAT doar pentru unele studiouri. Există studiouri de videochat care angajează modele și apoi le cer să presteze, fără niciun fel de pregătire anterioară. Și într-adevăr, este greu să câștigi bani astfel, dacă nu ai parte de îndrumare. Dar nu este cazul studioului CamStars! Aici modelele noi beneficiază de training, iar membri echipei studioului sunt întotdeauna la dispoziția angajatelor pentru a rezolva problemele tehnice sau pentru a veni în ajutor cu un sfat la nevoie.

#5 Trebuie să ai un corp de model pentru a face videochat

FALS! Nici măcar pentru a fi model în show-urile de modă nu mai trebuie ca măsurile tale să se încadreze în anumite tipare stricte. Gândește-te la frumoasa Kate Upton care a lăsat fanii show-urilor de modă Victoria’s Secret fără cuvinte în momentul în care a defilat mândră de rotunjimile sale frumos conturate de renumitul brand de lenjerie intimă.
Frumusețea este relativă, iar unii bărbați se simt atrași de femeile suple și alții de cele bine împlinite. Astfel, indiferent de mărimile tale poți deveni un model de videochat de succes, iar un studio cu experiență cunoaște acest lucru și te va angaja pe loc fără să-ți impună să slăbești, sau dimpotrivă, să mai pui câteva kilograme în plus.