Odată cu trecerea timpului, formarea ridurilor pe față este inevitabilă, dar știai că există anumite gesturi faciale care le pot accelera aspectul? Multe dintre expresiile pe care le adoptăm în mod obișnuit, pe lângă diverse obiceiuri nesănătoase pentru piele, o fac mai vulnerabilă și predispusă la prezența unor linii de expresie vizibile și profunde. Deși nu este o soluție miraculoasă, e bine să știi ce gesturi provoacă mai multe riduri. Controlându-le îți poți menține pielea perfectă astfel încât să arăți mai tânără.

  1. Încruntarea

Încruntarea este unul dintre gesturile obișnuite care provoacă multe riduri, accelerând apariția liniilor de expresie chiar între ochi și zona inferioară a frunții. Așa că dacă atunci când te enervezi, te superi sau ceva nu ți se pare în regulă, ai tendința să te încrunți, e mai bine să fii conștientă de asta și să eviți să o faci de acum înainte. Acest gest este, de asemenea, tipic la multe persoane atunci când citesc sau urmăresc ceva cu atenție. Încearcă să controlezi acest gest si vei vedea cum, pe termen lung, pielea ta va părea mai tânără.

Când țipi sau vorbești foarte tare, fața capătă expresii oarecum ciudate care, de asemenea, contribuie la apariția ridurilor. Dacă aceste tipuri de gesturi sunt foarte frecvente, rezultatul este o prezență mai mare a liniilor de expresie în jurul buzelor și în zona frunții. Cea mai bună recomandare pentru a evita aceste grimase este să înveți să te calmezi și să pui în practică câteva tehnici de relaxare care te vor ajuta să reacționezi mai puțin agresiv la situațiile care îți provoacă furie, nervi sau stres.

A râde de viață este un lucru minunat care ne aduce și multe beneficii la nivel emoțional și fizic. Așa că, chiar dacă acest gest este unul dintre gesturile care provoacă cele mai multe riduri pe față, în principal în colțurile buzelor și în jurul ochilor, nu renunța la el și tratează fiecare situație cu umor.

Pentru a contracara efectele ridurilor asupra îmbătrânirii pielii, încearcă să o hidratezi corect zilnic și, mai ales, ai grijă de zona din jurul ochilor, deoarece derma este mult mai subțire acolo și tinde să dezvolte ridurile prematur.

Este esențial ca, dacă ai nevoie de ochelari sau lentile de contact, să le folosești în orice moment pentru a evita apariția unor expresii faciale care pot provoca și riduri. Dacă îți încordezi în mod constant ochii pentru a vedea lucrurile mai bine, vei contribui la apariția ridurilor pe pielea din jurul ochilor. De asemenea, nu uita să porți ochelari de soare pentru a-i proteja de razele UV și pentru a împiedica lumina acestora să te facă să strângi ochii în mod repetat.

Fumatul este un obicei foarte dăunător pentru sănătate în general, care afectează mult pielea. Numeroase studii au scos la iveală efectele extraordinare ale nicotinei și fumului asupra dermei, iar printre acestea întâlnim o apariție precoce a ridurilor, care sunt mult mai evidente în jurul buzelor și ochilor, deși se vor observa și linii de expresie pe obraji. În plus, nuanța pielii se va schimba, ducând la o culoare cenușie și un aspect mult mai tern.

Nu va fi suficient doar să te concentrezi pe corectarea anumitor gesturi sau expresii, deoarece pentru a evita ridurile de pe față și a avea o piele tânără și proaspătă pentru mai mult timp, va trebui să ai grijă de ea zi de zi și să aplici produsele potrivite de îngrijire a ei.

Pentru a lupta contra îmbătrânirii premature a pielii este indicat să folosești creme îmbogățite cu colagen, elastină, acid glicolic și antioxidanți. În plus, pe lângă acestea, e bine să folosești o alimentație sănătoasă și echilibrată și să consumi circa 1,5 sau 2 litri de apă pe zi. Astfel, ai șanse să te bucuri de o piele mai tânără pentru mai mult timp și să fii mereu frumoasă.

Apropo, ai vrea să devii model de videochat pentru a le permite celorlalți să-ți admire frumusețea? Facem angajări studio videochat. CamStars te așteaptă în echipa sa.