Formele de unghii posibile pot fi copleșitoare. Însă, datorită multiplelor tendințe, este bine să știi ce formă de unghii se potrivește cel mai bine mâinilor tale. Unghii scurte și discrete, unghii extra lungi, unghii cu forme bizare etc. Iată, așadar, ce formă de unghii ar trebui să alegi.

Unghii rotunde

O formă de unghii clasică care se realizează practic prin pilirea colțurilor unghiilor la rotund. Spre deosebire de unghiile ovale, forma lor nu se modifică, cu excepția colțurilor de pe fiecare parte.

Sunt perfecte pentru persoanele cu degete scurte sau unghii înguste, deoarece prelungesc vizual aspectul acestora. În general, dacă le păstrezi destul de scurte, nu te vor incomoda pe parcursul desfășurării rutinei zilnice. De asemenea, manichiura scurtă rotunjită oferă mâinilor un aspect îngrijit, natural și frumos.

Unghii ovale

Este o formă care se realizează prin pilirea laturilor unghiei până când vârful se îngustează, întotdeauna cu marginile rotunjite. Astfel, spre deosebire de cele rotunde, unghiile ovale se îngustează pe măsură ce înaintezi spre vârf. Prin urmare, este o formă potrivită pentru unghiile medii și lungi, deoarece lungimea este cea care îți permite să creezi acea formă ovală.

Unghiile ovale sunt foarte versatile, deoarece arată bine pe orice tip de mână. Bineînțeles, contribuie la alungirea vizuală a degetelor și la subțierea acestora. Sunt o opțiune ideală pentru tine dacă preferi unghiile lungi, dar care nu ies foarte mult în evidență.

Unghii în formă de migdală

Este o formă de unghii foarte solicitată în ultimele sezoane. Este o variantă a unghiilor ovale în care vârful este mai marcat, deși este lăsat rotunjit, imitând forma caracteristică a migdalei.

Este o formă de unghii care se realizează doar cu o anumită lungime, motiv pentru care aleasă de femeile care obișnuiesc să-și facă manichiură acrilică sau, cel puțin, întărită cu gel. Este, de asemenea, o formă care subțiază și prelungește vizual degetele.

Unghii Stiletto

Această formă de unghii este foarte trendy, potrivită pentru unghii lungi. Se aseamănă cu unghiile în formă de migdală, deoarece forma lor caracteristică ascuțită se obține prin pilirea părților laterale până când vârful devine ascuțit. Dar, spre deosebire de cele precedente, contrastul dintre lățimea bazei și vârf este mai marcat. Versiunea scurtă a acestor unghii este cunoscută sub numele de “vârf de munte”.

Este o formă de unghii ideală pentru manichiuri elaborate cu modele de nail art izbitoare. Deși este perfectă și pentru scoaterea în evidență a nuanțelor naturale sau a manichiurii franțuzești.

Unghii pătrate

Sunt plate la vârf și au aceeași lățime pe toată unghia. Se poartă atât lungi cât și scurte, deși dacă folosești mult laptopul sau computerul, cele din urmă îți oferă un plus de confort. Sunt ideale pentru femeile cu mâinile înguste și subțiri, precum și pentru femeile cu unghii înguste.

Unghii Squoval

Cunoscute și sub denumirea de unghii „oval pătrate”, sunt o formă hibridă (o combinație între forma pătrată și ovală), deoarece în cazul acestei forme de unghii colțurile sunt ușor rotunjite, ceea ce le împiedică să intre în carne. Aceste unghii se poartă scurte sau de lungime medie, fiind confortabile indiferent de activitatea desfășurată.

Unghii cu formă evazată

Aceste unghii cu formă de evazată au un design foarte ciudat și izbitor. Practic, constă în inversarea tendinței naturale a unghiei clasice (mai lată la bază) pentru a atrage toată atenția asupra vârfurilor.

Unghii vârf de săgeată

Acestea sunt foarte asemănătoare cu unghiile „stiletto”, în care vârful este definit de două margini care formează un unghi cu părțile laterale ale unghiei. Efectul asupra aspectului mâinilor este asemănător și adevărul este că acestea pot fi incomode atunci când manevrezi lucruri cu mâinile, dacă nu ai experiență cu acest tip de manichiură. Se poartă lungi și, în mod normal, sunt acrilice.

Acestea fiind zise, ce părere ai de aceste tipuri de manichiură? Ce formă de unghii crezi că ți se potrivește? Apropo, crezi că un loc de muncă flexibil care îți dă șansa să obții comisioane începând de la 60% ți s-ar potrivi? Devino model de videochat! Facem angajări studio videochat. Vino alături de CamStars!