Oricărei femei îi place să aibă părul strălucitor și sănătos. Așa că, majoritatea femeilor își vopsesc părul în nuanțe care mai de care mai frumoase, acordându-i o atenție deosebită și după ce l-au vopsit. Și, dacă își fac șuvițe, încep noi provocări pentru a-i menține strălucirea, culoarea și sănătatea.

Una dintre primele griji după ce îți faci șuvițe este să le menții în stare bună fără să le retușezi. Cât de des ar trebui să îți retușezi șuvițele? În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi, astfel încât să știi cât de des este bine să-ți faci șuvițe pentru ca părul să arate așa cum îți dorești.

Începe de la rădăcină

Ți-ai făcut șuvițe dar nu știi cât de des să le retușezi? Primul lucru pe care ar trebui să-l evaluezi este rădăcina părului tău. Părul crește de la unu la doi centimetri în fiecare lună și pentru asta trebuie să ții cont de culoarea rădăcinii. Dacă ai părul mai deschis la bază, poți prelungi procesul de întreținere și mai mult decât dacă ai avea rădăcini mai închise la culoare.

Păr deschis la culoare

Cele mai norocoase femei, care nu trebuie să se vopsească foarte des, sunt de obicei femeile cu părul deschis la culoare. În cazul acestui tip de păr, atunci când apare rădăcina naturală a părului, culoarea nu este atât de diferită de cea obținută după vopsire, așa că nu trebuie să mergi imediat la coafor pentru a ascunde rădăcina.

Fiind de o nuanță deschisă, nu este nevoie să retușezi șuvițele atât de repede precum o fac femeile care au rădăcina închisă la culoare. Dacă ai multe fire de păr alb, este indicat să-ți faci șuvițe subțiri și fine. Pentru asta cel mai bine este să te lași pe mână unui profesionist.  

Tipuri de șuvițe

Important este să ții cont de tipul de șuvițe pe care ți le-ai făcut. Dacă sunt șuvițe foarte fine și multe pe toată suprafața părului părul, vor fi mai naturale. Prin urmare, având rădăcină deschisă, nu vor trebui retușate foarte des. Dacă sunt șuvițe groase, realizate cu intenția de crea un contrast de nuanțe, trebuie retușate mai des pentru a nu se vedea urât la rădăcină.

Întreținere

Există și câteva tehnici care ajută la prelungirea procesului de retușare a șuvițelor. De exemplu, dacă ai șuvițe de culoare deschisă, poți folosi infuzie de mușețel care ajută la menținerea culorii. Altfel spus, mușețelul dă un pigment părului blond-auriu, întrucât pigmentul galben-auriu al ceaiului se prinde de păr și dă anumite reflexe.

Dar dacă părul are o o nuanță mai închisă, poți retușa șuvițele cu vopsea fără amoniac, care ar trebui aplicată în special pe rădăcini. În plus, atunci când îți faci șuvițe, este indicat să ții cont de o serie de îngrijiri specifice care te vor ajuta să le faci să pară mai strălucitoare și sănătoase.

Sfaturi utile

  • Retușarea sau menținerea aspectului frumos al șuvițelor este o  chestiune importantă. Lasă-te pe mâinile unui profesionist pentru a obține un rezultat de nota 10.
  • Șuvițele californiene sunt șuvițe care se fac la vârfuri și, prin urmare, pot fi retușate mai rar, fie poți tăia vârfurile.
  • Majoritatea profesioniștilor consideră că șuvițele trebuie retușate după două luni, când rădăcină părului este suficient de mare încât să se observe. Acum este un moment ideal pentru a da un plus de vitalitate părului.
  •  Aplicarea de creme sau utilizarea fiolelor de protecție pentru păr este o bună recomandare pentru a-i menține strălucirea și sănătatea, mai ales după un tratament la fel de puternic precum decolorarea sau colorarea.
  • La crearea șuvițelor folosești vopsea care conține substanțe chimice care pot fi dure pentru scalp dacă te vopsești regulat. Ai grijă să o faci în cel mai potrivit mod.

Acestea fiind zise, nu vrem să îți mai spunem decât că ne-ar plăcea să ne cunoaștem. Ai vrea să devii model de videochat? Facem angajări studio videochat București. Vino alături de CamStars!