Când relația pe care o ai cu corpul tău este pozitivă, detectezi cu ușurință factorii care modifică echilibrul din corpul tău și poți lua măsurile necesare pentru a restabili echilibrul și a preveni consecințe grave.

Relația pe care o ai cu corpul tău nu este atât de evidentă pe cât ai putea crede, dar este foarte importantă, mai ales când ești model de videochat.  Această legătură, atât de evidentă și esențială, rămâne adesea în fundal, în ciuda importanței sale. Corpul pare a fi o realitate atât de evidentă pentru unele persoane, încât nu merită niciun exercițiu de reflecție sau conștientizare.

Adesea relația pe care o ai cu corpul tău este instrumentală sau funcțională. Instrumentală atunci când îl consideri o modalitate de a genera un anumit impact asupra altora. În acest fel, „ai grijă” să arăți cât mai bine pentru a atrage atenția (în special în timpul sesiunilor de videochat).  De asemenea, este posibil să se întâmple contrariul: să existe zile în care să nu vrei să fii văzută de urmăritorii tăi fiindcă nu îți place cum arăți.

Relația pe care o ai cu corpul tău poate fi, de asemenea, funcțională. Îți amintești de el când simți durere sau te îmbolnăvești. În timp ce este sănătos, uiți că este un organism în activitate constantă și că tot ceea ce faci, simți și gândești are loc biologic în interiorul său.

Obsesie sau indolență față de corp

Unele persoane au o relație îndepărtată cu corpul lor. Nu îl explorează, nu îl cunosc și este, de asemenea, posibil să simtă oarecare dispreț sau înțelegere față de el. La cele care au această legătură problematică, pot apărea cele două extreme: sunt excesiv de modeste și atente cu trupul lor și cele care sunt practic indolente cu propriul corp. În ce categorie te încadrezi?

Persoanele care devin obsedate de corpul lor sunt, în general, foarte îngrijite. Acordă o deosebită curățeniei și le este frică de germeni. Nu suportă mirosul de transpirație. Nu îl consideră un miros naturale, ci mai degrabă unul al lipsei de igienă corporală. Duc îngrijirea corporală uneori la extreme. În acest caz, corpul este un teritoriu de luptă și expresia unui conflict psihologic nerezolvat.

Emoțiile și relația pe care o ai cu corpul tău

Emoțiile nu sunt pozitive sau negative în sine, dar unele dintre ele provoacă perturbări mai mari în corp. Prin perturbare înțelegem activarea proceselor care modifică echilibrul normal. Aceste emoții sunt furie, tristețe și angoasă. Și, desigur, cele care sunt o combinație sau o derivare a acestora: frustrare, stres, intoleranță etc. Toate acele emoții sunt un răspuns la stimuli care sunt percepuți ca amenințători. Desigur, sunt percepuți așa, deși nu sunt neapărat așa.

În relația pe care o ai cu corpul tău, universul tău emoțional are o influență foarte mare. Studiile de specialitate dovedesc că emoțiile ajută la restabilirea echilibrului organic în unele cazuri sau facilitează apariția mecanismelor care induc boala la altele. Știința a demonstrat că anxietatea este unul dintre cei mai frecvenți însoțitori ai diferitelor boli.

Stresul, de asemenea, tinde să modifice procesele normale de recuperare ale corpului. Secreția de hormoni în timpul episoadelor de stres crește condițiile favorabile pentru progresul unor tipuri de boli.

Pentru multe persoane, efectul emoțiilor lor asupra corpului trece neobservat. Ele nu observă că, de exemplu, ritmul bătăilor inimii lor crește sau respirația se schimbă. Nici nu sunt conștiente de modificările de temperatură, de tensiunea anumitor mușchi sau de accelerația în unele procese. Relația pe care o ai cu corpul tău te poate determina să afli cât de conștientă ești de acele schimbări care au loc în corpul tău. Ceea ce descoperi îți poate oferi o idee despre calitatea acestui relației.

Cu cât vei fi mai conștientă la schimbările care au loc în corpul tău, cu cât îl vei înțelege mai bine și îl vei îngriji mai bine, cu atât vei reuși să te bucuri de un corp mai frumos și mai bine pregătit să atragă privirile tuturor celor care vor participa la sesiunile tale de videochat.

Echipa CamStars așteaptă să se bucure de sesiunile tale de videochat de succes. De asemenea, așteaptă să se bucure de realizările tuturor celor care vor face parte din echipă de îndată ce află că angajăm modele de videochat la studioul din București.