Când pielea este uscată sau deshidratată, arată și se simte diferit, iar ridurile pot fi mult mai vizibile. Totodată, pe suprafața pielii pot apărea pete inestetice, iar pielea se va simți, cel mai probabil, la fel de rău pe cât arată. Îți dorești să ai mereu mâinile îngrijite? Îți vom oferi câteva sfaturi de îngrijire a pielii, ușor de urmat, care te vor ajuta să ai mâinile moi, netede și cu aspect mai tineresc.

  1. Nu îți spăla mâinile în exces

 Spălarea mâinilor este foarte importantă, iar dacă ai grijă de igiena lor,  probabil că nu îți poți aminti de câte ori te speli pe mâini zilnic. Dar, deși spălarea mâinilor este necesară, evită să le expui la multă apă. Poartă mănuși de cauciuc atunci când speli vasele, faci curățenie în baie sau faci alte treburi prin casă. Menține-ți mâinile curate, dar ia măsurile de precauție necesare pentru a nu o face în exces, expunând pielea în mod inutil.

2. Gândește-te bine înainte de a folosi săpunuri

 Săpunurile sunt minunate, dar când vine vorba de spălarea mâinilor des, ar fi bine să alegi un săpun delicat. Optează pentru un produs fără sulfați, care conține antioxidanți vitaminici și ingrediente naturale, cum ar fi aloe vera, ulei de măsline și unt de Shea, pentru a oferi mâinilor hidratarea de care are atâta nevoie. Un produs mai blând îți va usca mai puțin pielea.

3. Ține la îndemână o cremă hidratantă

Este necesar să folosești o cremă potrivită atunci când vine vorba de îngrijirea mâinilor tale. Poți pune crema lângă chiuveta din bucătărie astfel încât să te obișnuiești să o folosești după ce speli vasele. Spală-ți mâinile, șterge-le și aplică crema hidratantă. Acesta este cel mai bun mod de a menține umiditatea și de a avea o piele netedă și mătăsoasă.

 De asemenea, poți pune o cremă de mâini și în poșetă, în geanta de sport, pe birou și chiar în suportul pentru pahare al mașinii pentru a o aplica în timp ce aștepți schimbarea semaforului. Când vine vorba de crema de mâini, cu cât mai multă cremă, cu atât mai bine!

4. Protecția este importantă

  Mâinile întotdeauna riscă să se usce. Frigul extrem sau lucrul în aer liber poate provoca daune. Din acest motiv, o regulă generală este folosirea mănușilor atunci când este posibil.

5. Folosește produse de protecție solară

Mâinile indică de obicei vârsta. De asta trebuie să le răsfeți, nu doar hidratându-le și curățându-le, ci și dându-le cu cremă de protecție solară. Razele UVA și UVB de la soare sunt dăunătoare și pot arde și îmbătrâni pielea. Dosul mâinilor tale se poate păta din cauza soarelui. Trebuie să-ți protejezi mâinile atunci când conduci, mergi cu bicicleta și chiar și atunci când pleci spre serviciu. Expunerea minimă la soare poate provoca efecte pe termen lung asupra mâinilor.

6. Noaptea este cel mai bun moment pentru îngrijirea mâinilor

 Oricând îți poți hrăni și îngriji pielea. Fă acest lucru seara. Începe un obicei sănătos de îngrijire a mâinilor dându-le cu cremă înainte de culcare. Întrodu acest pas simplu în rutina ta de noapte și nu-l vei uita niciodată. Ține crema pe noptieră și permite-i să fie ultimul lucru pe care îl folosești înainte de a stinge lumina. Nu este nimic mai bun decât să te trezești cu mâinile moi și mătăsoase. În plus, vor arăta grozav.

7. Beneficiile exfolierii

O exfoliere rapidă cel puțin o dată pe săptămână este un pas ușor care poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Data viitoare când îți exfoliezi fața, folosește același produs pentru a-ți exfolia mâinile. Durează puțin mai mult, dar merită căci recompensa este minunată.

Și nu uita de cuticule. Puțină cremă în plus la cuticule face minuni. Și nu uita nici de diversele produse pe care le ai în bucătărie, precum uleiul de măsline și uleiul de cocos, care pot fi aplicate frecvent pe mâini. Mâinile sunt cartea ta de vizită. În plus, când ai un job videochat, ele trebuie să arate perfect întrucât prima impresie contează întotdeauna. Iar mâinile joacă un rol esențial în crearea unei impresii bune despre tine.