Să comunici bine nu este o sarcină ușoară, dar nu este imposibil dacă depui puțin efort și îți dorești acest lucru. Comunicarea adecvată bazată pe respect, empatie și asertivitate ar trebui să fie o prioritate în societatea noastră, în fiecare domeniu în care ne desfășurăm activitatea.

Dar, din păcate, acest lucru nu este așa, cu excepția cazului în care încerci să comunici cât mai bine posibil și te pregătești în acest sens. În caz contrar, vei avea mari probleme de comunicare, care te vor împiedica să comunici cum trebuie.

Lipsa de comunicare distruge relațiile dintre oameni, pentru că este aproape imposibil să se realizeze în mod corespunzător o rezolvare a conflictului, și de aceea este esențial să fii în măsură să comunici în mod corespunzător.

Comunicâmd în mod greșit cu ceilalți, rănindu-i pe aceștia prin intermediul vorbelor spuse este un lucru de neacceptat pe care nu toată lumea are capacitatea de a-l observa, de a-l recunoaște și de a-l schimba.

Din acest motiv, vrem să îți vorbim în acest articol de trei erori comune în comunicare, pe care oamenii le comit des. Sperăm că dacă îți vei da seama că și tu le comiți, te vei strădui să le îndrepți, deoarece dacă îți dorești să lucrezi alături de noi, adică într-un studio de videochat din București, trebuie să fii capabilă să comunici cât mai bine posibil.

Tendința de a generaliza

O greșeală obișnuită în comunicarea cu oamenii este generalizarea comportamentelor, ceea ce poate face ca interlocutorul să se simtă rănit. Vorbind folosind expresii care generează comportamente în oameni precum „toată lumea este la fel”, „faci întotdeauna același lucru”, „de fiecare dată acționezi la fel” etc. sunt expresii care, pe lângă faptul că pot răni, pot afecta grav stima de sine a oamenilor, mai ales a celor foarte sensibili.

Tendința de a ataca

O altă greșeală care apare în procesul de comunicare este să iei prea personal ce spun ceilalți atunci când ai de-a face cu o problemă specifică, și chiar să ataci cealaltă persoană. De exemplu, imaginează-ți că persoana cu care comunici face ceva care nu este pe placul tău și în loc să-i spui ce anume nu ți-a plăcut, alegi să-i spui că mereu face același lucru. Ce crezi că se va întâmpla data viitoare?

În loc să ataci persoana cu care comunici, este mult mai inteligent să fii deschisă la dialog pentru a schimba situația care te-a deranjat. Dacă decizi să ataci, vei avea numai probleme și nu te vei simți deloc confortabil.

Tendința de a nu țineți cont de sentimentele celuilalt

Îți place ca oamenii să țină cont de ceea ce spui și de sentimentele tale, nu-i așa? Atunci, de ce să nu faci același lucru cu ceilalți? Însă, știind faptul că cealaltă persoană suferă, identificând perfect emoțiile, dar preferând să nu reacționezi până când acestea nu dispar, este o eroare gravă de comunicare, de empatie și chiar de umanitate, deoarece nu vei face altceva decât să ridici un zid între tine și cealaltă persoană în timpul procesului de comunicare. Astfel, comunicarea va deveni din ce în ce mai greoaie, iar tu nu vei putea să-ți desfășori activitatea așa cum se cuvine.

Care sunt avantajele unei bune comunicări în timpul activității de videochat?

Avantajele nu sunt deloc puțin. Dacă vei comunica bine, vei reuși să fii un model bun, iar asta te va ajuta să ai parte de succes.

Așa cum am spus nu o dată, modelele CamStars fac parte dintre persoane care au reușit să aibă parte de un stil de viață peste medie.

Nu au reușit asta peste noapte, ci având răbdare și muncind cu spor. Alături de ele am fost noi, cei care le-am oferit tot sprijinul de care au avut nevoie, dar și comisioane începând cu 60%.

Comunicând eficient cu cei pe care i-au cunoscut de-a lungul timpului, și-au putut face un renume și și-au putut face planuri pe termen lung.

Odată ce vei face parte din echipa noastră și vei comunica eficient, vei reuși să transformi videochat-ul într-un job care îți va oferi venituri substanțiale. Datorită lor vei putea să-ți îndeplinești toate dorințele.

Nimic nu poate fi mai frumos decât să ai siguranța zilei de mâine și să știi că oricând îți poți îndeplini orice vis.

Vino în echipa noastră pentru a descoperi care sunt avantajele unei comunicări eficiente, care îți vor transforma viața într-una mult mai frumoasă.