Știm că de multe ori te străduiești să îți faci un machiaj perfect, dar nu întotdeauna reușești. Fiindcă ne dorim să arăți perfect la fiecare sesiune de videochat îți vom dezvălui câteva motive ale unui machiaj nereușit.

Baza nu se potrivește cu nuanța pielii. În plus culoare feței diferă de culoarea restului corpului 

Dacă nu te costumezi într-un vampir, evită acest lucru. Nu vrei linii de demarcație între față, gât și piept. Pentru a te asigura că achiziționezi nuanța potrivită, aplică puțină  bază pe maxilarul tău pentru a vedea dacă se amestecă natural.

Corectorul de sub ochi este prea deschis

Există o diferență între a lumina subtil  zona de sub ochi și a o face să strălucească prea tare. Maschează zonele întunecate cu un corector de culoarea caisei (această nuanță te va favoriza și elimina nuanțelor vineții). Apoi folosește un corector lichid care conține particule care reflectă lumina și care se potrivește perfect tonului pielii. Dacă observi că această soluție dispare în timpul zilei, aplică puțină pudră translucidă pentru a fixa machiajul.

Maschezi coșuri și puncte negre cu un corector foarte strălucitor

Când ai un coș, nu vrei ca acesta să se observe. Dacă îl acoperi cu un corector foarte deschis, practic îl faci vizibil…

Nu estompezi baza pe piept când este expus

Dacă porți un top sau o rochie care îți lasă pieptul la vedere, trebuie să extinzi baza către această zonă. În caz contrar, vor apărea două nuanțe diferite, ceea ce nu este foarte sexy. Folosește un burete umed, precum faimosul beauty blender, pentru a întinde baza pe gât și piept în mod uniform și natural.

 Îți ridici urechile atunci când aplici fond de ten

Indiferent dacă îți vei strânge părul sau îl vei lăsa liber în timpul sesiunii de videochat, trece pensula cu bază peste urechi, astfel încât acolo să existe aceeași culoare ca pe față. Atunci când ești în fața camerei fiecare parte a pielii va fi expusă, iar acest lucru face ca pielea să pară mai uniformă.

Folosești machiaj pentru a evidenția prea multe zone ale feței

Alege o zonă pe care să o evidențiezi înainte de a începe să aplici machiajul (ochii sau buzele).

Genele tale false sunt prea evidente

Genele false pot arăta rău foarte ușor. Dacă nu le aplici în mod profesional și vrei să folosești o bandă completă, asigură-te că le lipești cât mai aproape de linia genelor. Odată uscate, aplică creion de contur deasupra. Acest lucru te va ajuta să ascunzi linia de unde încep genele false. În caz contrar, dacă te pricepi mai bine să aplici gene individuale, alege această variantă care pare mai naturală.

 Ai realizat conturul feței, dar nu l-ai estompat bine

Fața ta poate arată mai bine definită, dar să fim sinceri, nu într-un mod bun… Nu uita să folosești bine peria ta kabuki, mai ales pentru acest tip de machiaj.

Fardul nu este aplicat unde trebuie

Fardul ar trebui să simuleze obrajii înroșiți.  Se aplică natural pe pomeți și puțin mai jos. Fardul nu ar trebui să fie aplicat prea aproape de nas (acesta ar putea părea congestionat) și nici nu ar trebui să fie aplicat prea mult pe tâmple. Ar trebui să fie bine estompat de la pomeți la tâmple,pentru ca fața să pară fresh.

Conturul tău pare strâmb

Atunci când îți conturezi ochii în stilul clasic cat eye (ochi de pisică), care  presupune alungirea ochiilor, ar trebui să fie foarte curat și să extinzi conturul spre exterior într-un unghi perfect, ca și cum ai extinde linia inferioară a genelor.

Machiajul smokey eye nu este bine estompat

Smokey eye este un mod mai dramatic de a machia ochii, dar nu trebuie să arate ca și cum te-ai lovit la ochi. Dacă folosești mai mult de o culoare pentru a-l realiza, acestea ar trebui să fie bine estompate cu o perie!

 Conturul din partea de jos  a ochilor se scurge la mijlocul zilei

Cine nu dorește în anumite ocazii niște ochi sexy, puțin machiați? Dacă vei recurge la acest look, estompează machiajul cât mai aproape de linia de jos a pleoapelor și asigură-te că nu se prelinge pe obraji după câteva ore.

Rujul tău curge în zona din jurul gurii

Pentru ca rujul să reziste pe buze, alege o formulă de lungă durată. Sau folosește un creion de buze pentru a demarca bine marginea gurii.

După cum poți observa, există câteva motive de care ar trebui să ții cont pentru ca machiajul să nu mai arate rău pe cameră sau în fotografii. Sperăm că așa vei face.

Ps: Există și câteva motive bine întemeiate pentru care o femeie merită să lucreze ca model de videochat. CamStars Studio face angajări modele de videochat la studioul din București. Ușa noastră este deschisă pentru oricine vrea să-și schimbe viața în bine. Așteptăm să ne mărim echipa!